Tegenwoordig kun je er bijna vanuit gaan dat iedereen wel beschikt over een telefoon. Dit komt doordat de technologie zich razendsnel ontwikkeld waardoor steeds meer online wordt gedaan. Echter is de aanschaf van een telefoon voor vele vaak best een grote uitgaven. Hierdoor wil je ervoor zorgen dat je natuurlijk het optimale uit je telefoon gaat waarbij dit met de meeste telefoons zo’n 3 jaar is. Hierin speelt de batterij een erg grote rol. In deze tekst lees je dan ook meer over de batterij en wat de juiste manier van opladen is. 

De batterij van een telefoon

Een belangrijk onderdeel van je telefoon is uiteraard de batterij. Zonder batterij zal je telefoon namelijk niet eens aan gaan, logisch. Echter ervaren veel mensen op ten duur dat deze batterij verslechterd. Denk bijvoorbeeld aan het slecht opladen of sneller leeg gaan. Dit zijn dingen die erg vervelend zijn, maar die je niet kunt voorkomen. Batterijen worden namelijk op ten duur gewoon minder sterk en verliezen hun maximale capaciteit. Wel kun je ervoor zorgen dat dit proces langzamer gaat. Dit doe je door goed voor je batterij te zorgen. Zo is het op de juiste manier opladen een enorm belangrijk aspect om de levensduur van jouw batterij te vergroten.

Wat is de juiste manier van opladen? 

Wanneer jij je telefoon op een verkeerde manier zal opladen, gaat dit ongetwijfeld ten koste van jouw batterij. Je zult naarmate de tijd merken dat je batterij sneller leeg gaat en dat het langer duurt voordat die weer volledig is opgeladen. Een belangrijk aspect hierbij is de oplader. Wanneer jij je batterij zo lang mogelijk wilt gebruiken, dien je altijd op te laden met de originele adapter. Wanneer je namelijk een andere adapter gebruikt, kan het voorkomen dat deze een hogere of lagere hoeveelheid volt heeft. Dit is dan ook erg slecht voor je batterij waarbij de capaciteit zal minderen naarmate de tijd. Ook is het niet optimaal om op je telefoon te zitten wanneer deze in de lader zit. Hierdoor moet je batterij twee keer zo hard aan het werk waardoor je telefoon ook erg heet kan worden. Wanneer je bijvoorbeeld een powerbank gebruikt is het belangrijk om naar de specificaties te kijken. Kijk of de powerbank die je wilt gebruiken geschikt is voor het toestel dat je wilt opladen. Wanneer je dit even niet weet kun je het natuurlijk ook altijd navragen bij iemand die hierin is gespecialiseerd.